Tuesday, April 6, 2010

kebergantungan

malam ni entah kenapa hati rasa tak tenang. bercampur baur perasaannya. antara situasi sekarang, lepas dan akan datang semua ada. saya tak suka perasaan ni. buatkan saya tak senang. tak dapat tidur lagi. esok ada ward round dan specialist ward round. belum masuk 2 partogram yang saya kena buat. kenapakah???

makin lama saya fikir makin sedar bahawa kebergantungan saya kepada Allah semakin jauh. semakin saya tidak yakin semua kejadian adalah kehendaknya. semakin saya tidak dapat menerima suatu realiti. semakin saya pentingkan pandangan manusia. semakin ego saya meninggi. kenapakah??

saya tidak boleh berterusan begini. saya rindu berada dalam taman tasauf. rindu mulut yang tak lekang berzikir .rindu setiap denyutan ada Allah dalamnya. rindu setiap amal tiada riya' padanya.  rindu berkhalwah denganNya. rindu berada dalam taman-taman syurga. lagu bawah ni menyentuh hati..

You came to me in that hour of need
When I was so lost, so lonely
You came to me took my breath away

Showed me the right way,
the way to lead

You filled my heart with love
Showed me the light above
Now all I want Is to be with you

You are my One True love
Taught me to never judge
Now all I want Is to be with you

You came to me in a time of despair
I called on you, you were there
Without You what would my life mean?
To not know the unseen, the worlds between

For you I’d sacrifice
For you I’d give my life
Anything, just to be with you

I feel so lost at times
By all the hurt and lies
Now all I want Is to be with you

Showed me right from wrong
Taught me to be strong
Need you more than ever
Ya Rasul ALLAH

4 comments:

(><) said...

'SEMUA YANG TERJADI PASTI ADA HIKMAHNYA"..kerap benar kita gunakan quote ini sebagai satu method untuk kite tenangkan hati kite yg resah..mmg benar..sgt bertuah insan2 yang Allah berikan peluang untuk sentiasa ada dalam TAMAN ISLAMI..sentiasa dikelilingi suasana mengingatkan diri ini pada DIA YANG MAHA ESA..tapi kita kena lihat pada sudut 360'..mungkin Allah takdirkan kita yang x dpt duduk sama dalam golongan ini ..kenapa??bnyk hikmahnya kalo kite fikir..environment pun da jadi satu medan perang nfsu dan iman kita.cume yg bezanya..kita ditarik atau menarik org lain ..dipengaruhi atau mempengaruhi..muhasabah sentiasa..yg penting pengalaman hidup yg mengajar kita..sama2lah sentiasa perbaiki..jadi lebih baik itu yg terbaik
p/s hanya saje komen sebab nmpak kosong jek..nasihat untuk diri sendiri jugak sebab alami kondisi yg same..(><)

Al-Mizan said...

mekasih.. sape ni??

(><) said...

cahaya kemuliaan

Al-Mizan said...

oo.. rmai kawan yg nama tu. k

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...