Tuesday, January 3, 2012

tidak siyes

banyak betul kekurangan saya. hari tu pasal tidak bekeng.. kali tidak siyes( serius )

hari tu ada workshop pasal clerking psikiatric patient. tergelak gelak saya di buatnya bila dengar patient tu bercerita dengan seriusnya. masa tu dah fikir macam mana nak clerk patient nanti?

bagusnya jadi doktor nih. kita di ajar respectkan orang dan menjadi pendengar yang setia. walau nonsense bagaimana pun cerita tersebut. wah susah tu. kalau masa exam boleh la kot. realitynya tak ramai boleh buat. hanya psikiatrist je yang cool walau apa yang terjadi.

banyak dah komen dari sahabat yang saya ni tak serius tambah tambah masa program. masa jadi pengarah orang kata selamber pulak.

habis nak buat macam mana?

saya paling tak suka orang kalut kalut. kalau ada yang kalut biasa saya diam je. hormat akan kekalutannya. bukan ke kalut atau gelabah itu tidak dapat menyelesaikan masalah?

tapi tak serius saya, apa yang saya buat tu adalah yang terbaik.
sengih sengih saya kerja saya pasti siap walaupun last minit.
gelak gelak saya amanah wajib saya tunaikan

lain orang lain gaya..

perlukah berubah??

ok, cuba jadi serius untuk sehari...
harinya belum tentu, kena cari hari yang paling banyak berinteraksi dengan orang.

p/s: post sesaja hilangkan boring

7 comments:

su_suhaila said...

ada kalanye kena gak siyes..apa2 pun mgkin itu slh satu kelebihan awk kot

Anonymous said...

btul tu...
stiap sesuatu ad klebihan n kekurangannya. bergantung pd tmpt n masa. tidak sume perkara baik pada setiap masa

Anonymous said...

urrmm...kalo sume org siyes pon x ceria jgk hidup sehari hari..fitrah ini saling lengkap melengkapi

Al-Mizan said...

ok, sume nak saya x siyes..
kalau lengkap melengkapi maksudnya isteri saya kena garang / serius?
xnak ah...

Anonymous said...

haaa...encik al,ada nada marah di artikel tu nampaknye hehe...bukan xserius tp tenang,xkelam kabut....sbb klu nmpk mcm main2,gelak2 time org bincang hal serius,mmg org akan tegur...ok2,tarik nafas...g mkn coklat...

Anonymous said...

sape ckp anda xsiyes? tipu

Al-Mizan said...

alhamdulillah, ada jugak yg back up..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...