Thursday, March 1, 2012

nilai masa..

Utk mengetahui nilai setahun, tanyalah pelajar yg gagal dalam exam.

Utk mengetahui nilai sebulan, tanyalah ibu yg sudah mengandung 8 bulan.

Utk mengetahui nilai seminggu, tanyalah ketua editor majalah mingguan.

Utk mengetahui nilai sehari, tanyalah pekerja gaji hari mcm babysitter ada 10 anak jagaan.

Utk mengetahui nilai 1 jam, tanyalah pengantin yg tgh tunggu pasangannya malam pertama.
Utk mengetahui nilai seminit, tanyalah individu yg pernah terlepas flight.

Utk mengetahui nilai sesaat, tanyalah individu yg selamat kereta mahal dia dr accident.

Utk mengetahui nilai satu juzuk saat, tanyalah pemenang pingat perak sukan olimpik.
 masa sangatlah bernilai..
kadang kita terlupa dek rasa kelapangan dan tidak ada kepentingan...
Hassan Al banna pernah berkata  tuntutan kerja seharian itu melebihi masa yang ada.
sangat banyak tuntutan yang perlu di tunaikan, sama ada buat atau tidak.

come on mizan, sebelum ni tak sabar nak examkan. sila lah study dengan bersungguh sungguh..

masa sangat bernilai bagi mereka yang mengetahui..

doctor to be insyaAllah( tak pernah rase nak jadi doctor macam sekarang. kuikuikui)

2 comments:

Anonymous said...

go encik al!!..mcm dh terlambat lak wish gudluck exam...moga lulus cemerlang n menjadi 5th yr yg cemerlang juga....

Al-Mizan said...

amin..
xpe aku tau korang bz, sbb tu la viewer dh makin skit. hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...