Sunday, October 14, 2012

warkah diri

bangun..

makan..

baring kembali..

entah apa yang dia fikirkan. hidup ini kebosanan barangkali..

ataupun hidup ini tanpa tujuan untuk di selesaikan.

"go with the flow" itulah moto hidupnya. seringkali perkara tidak di ambil serius.

ada orang kata dia 'tenang' . aku kata dia seorang yang bajet tenang dan poyo. padahal ada hyperthyroidism.

title sebagai final year medikal student UKM, antara universiti yang taught belajar di masih boleh berpelakuan sedemikian. bukankah poyo namanya.

menggelar diri sebagai pejuang tapi lemah menghadapi ujian, poyo jugak tu.

nak kata dia genius, hurrmmm

jika asyik menggeleng bila di tanya adalah genius, maka dia mungkin dalam golongan itu

maka , golongan manakah patut di letak pada hamba Allah ini??

aku juga tidak pasti.

eh, eh eh.. tunggu...

aku lihat dia bagaikan tersedar..

mungkin baringnya itu memikirkan apa yang nak jadi padanya nanti. hidupnya di masa hadapan. menjadi orang orang biasa atau luar biasa.

masalahnya luar biasa yang bagaimana??

aku kena tanya dia..

tapi dia sedikit busy. tengah menaip di keyboard laptopnya. entah apa yang di buat. assignment dah siap minggu lepas dengan last minutenya.

kalau dia sedarpun , sekarang dah pukul 12 tengah hari.

petang mungkin baring lagi. almaklumlah musim hujan.

doakan je lah dia agar tidak berasa kebosanan, di berikan teman yang sentiasa mengingatkan.

chow dulu...

P/S: schizoprenia ke ape...

       rasa macam nak tulis novel la walaupun xde bakat.

4 comments:

ibu_honey said...

Salam....seronok bce taipan kamu .. :)

Anonymous said...

lum lg. xcukup criteria lg nk jd schizo.
da sedar pun da cukup bagus:) boleh la lepas ni jalan, lari, rehat kejap, sambung balik jalan/lari, nikmati pemandangan, amik ibrah selagi masih bernafas. *membebel kt diri sndiri gk nih*
what doesn't kill you makes you stronger

Mizan Mustapa said...

prof muhaya kata: sedar itu dah berjaya 50% untuk berubah. tiggal 50% je lagi. came on. sama2!!!

Mizan Mustapa said...

ibu: wslm. tq sbb singgah. xde special pun sini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...